Almere City FC wint 'opwarmertje' voor competitie

In de ziedende hitte heeft Almere City FC vrijdagmiddag een 1-2 overwinning geboekt op Jong FC Utrecht. Op één van de velden van Zoudenbalch, onder de rook van de Galgenwaard, liep het kwik op tot boven de dertig graden. Desondanks kwam de ploeg van trainer Michele Santoni goed voor de dag en werden de Domstedelingen over de knie gelegd.

Waar de meeste vakantiegangers er vrijdag voor kozen om naar het strand te gaan of een bezoekje te brengen aan een verkoelend zwemparadijs, moesten de Almeerders gewoon aan de bak. Natuurlijk werd het veld volop gesproeid en waren er extra drinkpauzes ingelast, maar dat maakte de omstandigden niet minder zwaar.

Desondanks kwam City goed voor de dag. De tegenstander werd fel opgejaagd en er werd hoog druk gezet. Dat resulteerde dan ook in een verdiende 0-1 voorsprong. Niek Vossebelt kreeg de bal vanaf de linkerflank aangespeeld, stuitte op de doelman, maar werkte de bal in de rebound alsnog tegen de touwen. Dat Sylla Sow op slag van rust de 1-1 binnen schoot, was een smetje voor de mannen van Santoni, die immers duidelijk een veldoverwicht hadden.

Na rust, toen er ook volop werd gewisseld, trokken de Almeerders alsnog aan het langste eind. Spits Stijn Meijer, die in de tweede helft Edoardo Soleri verving, schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied hard raak. Het stemde Santoni tevreden.

,,We zitten natuurlijk nog in de voorbereiding, maar winnen is altijd goed”, glimlachte de oefenmeester. ,,Die jongens hebben hard gewerkt en we hebben veel kansen gecreëerd. We moeten ze nog iets beter afmaken, maar ik kan meer dan tevreden zijn. We hebben een proactieve groep, waarbij de spelers volop meedenken. Dat geldt niet alleen voor vandaag, maar ook tijdens de trainingen.”

Over ruim twee weken start Almere City FC het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met de uitwedstrijd bij Jong AZ. Santoni ziet dat zijn ploeg in opmaat naar de competitiestart steeds beter voor de dag komt. ,,We boeken progressie. Over twee weken moeten we er echt staan. Dan is het fijn om te constateren dat er een fantastische groep staat. Het is een hecht collectief en iedereen steekt er veel energie in.”

Aanwinst Andreias Calcan, die eerder op de dag werd gecontracteerd, bekeek het oefenduel met Jong FC Utrecht vanaf de zijlijn. Santoni hoopt hem maandag, wanneer de nationale ploeg van Suriname op bezoek komt in het Yanmar Stadion, voor het eerst wat minuten te kunnen geven. De trainer is tevreden over de selectie die hij tot zijn beschikking heeft.

,,Bij alle aanwinsten hebben we gezocht naar kwaliteiten die we in het verleden niet hadden. Ik heb veel keuzes. Dat is een luxe voor een trainer.”

Wil jij het oefenduel met Suriname aanstaande maandag live bekijken? Seizoenkaarthouders mogen op vertoon van hun seizoenkaart gratis plaatsnemen in het Yanmar Stadion. Overige supporters betalen € 10,00 voor een kaartje. Daarvoor klik je hier.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

3 augustus 2018

Deel dit artikel: