Almere City FC zorgt voor donkere dagen in lichtstad

Een uiterst effectief Almere City FC is met een tas vol punten uit Eindhoven teruggekeerd. Na vier seizoenen zonder zege in het Jan Louwers Stadion, slaagde de ploeg van trainer Michele Santoni er vrijdagavond wel in om met een zege van het veld te stappen. Niek Vossebelt en Andreias Calcan voltrokken het vonnis in de Lichtstad.

De Almeerders slaagden er in de eerste helft niet in om lekker in de wedstrijd te komen. Bij veel duels op het middenveld kwamen spelers net een stap te laat en opbouwend gebruikte de equipe van Santoni geregeld de lange bal. Een zacht schot van Moustapha Seck was het enige wapenfeit.

Aan de andere kant kwam City wel een aantal keer goed weg. Zo tikte Timo Plattel een kopbal ternauwernood uit zijn doel en ketste een schot van Elton Kabangu via de binnenkant van de paal het doel uit. Bij rust mochten Santoni en zijn mannen dan ook niet ontevreden zijn dat de brilstand nog op het bord stond.

Des te lekkerder was het dat City vlak na de start van de tweede helft uit de eerste echte kans direct het net vond. Een vrije trap van Youri Loen werd door doelman Ruud Swinkels via de paal tot hoekschop gewerkt. Uit die corner kopte Niek Vossebelt de 0-1 tegen de touwen. Voor de middenvelder was dat zijn tweede treffer van het seizoen en opnieuw had hij succes met het hoofd.

Eindhoven dacht vanaf de aftrap direct iets terug te doen en was dreigend, maar opnieuw was het aan de andere kant prijs. Vossebelt kopte de bal door naar Andreias Calcan, die op snelheid zijn tegenstander eruit liep en daarna de bal beheerst binnen schoof. Die goal vierde hij uiteraard met de zeventig meegereisde fans uit Almere.

In het laatste kwartier moest de thuisploeg het stellen met een man minder. Alvin Daniels maakte een overtreding op Tim Receveur, kreeg van arbiter Gerrets zijn tweede gele kaart en kon dus gaan douchen. Extra pijnlijk voor de aanvaller, omdat hij zijn eerste prent kreeg nadat hij weigerde afstand te nemen bij een vrije trap.

De veel betere tweede helft van City betaalde zich zodoende optimaal uit. Met zes punten uit drie duels zijn de Almeerders nu terug te vinden op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week vrijdag komt MVV op bezoek in het Yanmar Stadion. Tickets voor die wedstrijd bestel je via hier.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

31 augustus 2018

Deel dit artikel: