Voorbeschouwing: Almere City FC aast op eerste thuiszege

Met MVV komt vanavond de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek in het Yanmar Stadion. De lage klassering op de ranglijst geeft echter een vertekend beeld. De Limburgers speelden vorige week immers een uitstekende wedstrijd tegen lijstaanvoerder Go Ahead Eagles, maar gingen op ongelukkige wijze toch onderuit.

In de eigen Geusselt ging MVV furieus van start tegen de opponent uit Deventer en binnen tien minuten bracht Luc Mares de thuisploeg op voorsprong. Een rode kaart voor Maxime Gunst (hij is er vanavond dan ook niet bij) en een gemiste strafschop van aanwinst Anthony van den Hurk deden het duel echter kantelen in het voordeel van de Eagles. Door goals van Richard van der Venne en Maarten Pauwels ging de koploper toch met de punten aan de haal.

In de duels daarvoor won MVV met 0-1 van Telstar en werd met 0-2 verloren van Top Oss. Daardoor staat de equipe van trainer Ron Elsen na drie speelronden op evenzoveel punten. De gasten zijn er vanavond dan ook op gebrand om een resultaat neer te zetten.

Daarbij kunnen zij niet meer beschikken over topschutter Jonathan Okita. Met achttien treffers eindigde de aanvaller vorig jaar op de derde plek van de topscorerslijst, maar hij verkaste twee weken geleden naar NEC. Een gevoelig verlies, maar algemeen directeur Paul Penders benadrukte dat de transferdeal MVV geen windeieren heeft gelegd en één van de grootste in de clubgeschiedenis is.

Almere City FC hoopt op zijn beurt de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken. Na de fraaie uitzeges op Jong AZ en FC Eindhoven willen de manschappen van Santoni ook in het eigen Yanmar Stadion oogsten. Het stadion dat afgelopen seizoen uitgroeide tot een haast onneembare vesting voor opponenten uit de Eerste Divisie. Twee weken geleden kwamen de Almeerders voor eigen publiek ook goed voor de dag, maar ging het duel met Roda JC nipt verloren.

In mei stonden Almere City FC en MVV in de play-offs nog tegenover elkaar. Destijds wonnen de Almeerders in Maastricht met 1-3 en werden de Limburgers in het Yanmar Stadion met 3-2 verslagen. In de voorbereiding op dit seizoen hielden beide clubs elkaar in evenwicht. ,,We moeten sowieso niet achterom kijken, maar ons altijd direct weer focussen op de volgende wedstrijd”, vertelt Andreias Calcan. ,,Wij willen de play-offs halen en meestrijden om promotie, dus dan moeten we ook blijven presteren”, aldus de aanvaller.

Tickets voor het duel met MVV bestel je hier.

Foto: In de wedstrijd tegen Roda JC is Andreias Calcan trefzeker; Ron Baltus, www.sportshots.pro

7 september 2018

Deel dit artikel: