Vossebelt: 'Italiaanse invloeden Santoni verfrissend'

‘Heel verfrissend.’ Zo omschrijft Niek Vossebelt zijn eerste anderhalve maand bij Almere City FC. De 27-jarige middenvelder heeft het uitstekend naar zijn zin in het Yanmar Stadion en geniet van het feit dat er met Michele Santoni een Italiaanse trainer voor de groep staat. ,,We krijgen hele andere oefenstof voorgeschoteld. Dat is fijn ter variatie.”

Santoni kwam als twintiger in Nederland terecht. Hij kent de Nederlandse voetbalcultuur inmiddels door en door, maar deed ook veel ervaring op in zijn vaderland. ,,We merken dat aan de oefenstof. Die is heel anders dan we gewend waren”, vertelt Vossebelt. ,,Bijna on-Nederlands. Je ziet het bijvoorbeeld terug aan onze trainingsoefeningen, die heel tactisch zijn. Bij veel Nederlandse trainers heb ik het idee dat ze allemaal hetzelfde leerboek hebben gebruikt. Dit is anders en persoonlijk vind ik dat heel verfrissend. We trainen wel intensief, maar vooralsnog pakt dat goed uit. Er is sprake van een fijne wisselwerking tussen de staf en de spelersgroep.”

Vossebelt, die de afgelopen seizoenen bij FC Den Bosch onder contract stond, voelt zich dan ook direct thuis in Almere. ,,Ik heb het heel goed naar mijn zin. Eigenlijk voelt het meteen vertrouwd. Natuurlijk moet je het op het veld laten zien, maar als het gevoel goed is helpt dat zeker mee.”

Dat Vossebelt zijn draai al aardig heeft gevonden blijkt wel uit de eerste drie competitiewedstrijden, waarin hij al tweemaal het net vond. Vorig seizoen was Vossebelt met vijftien goals de meest scorende middenvelder in de Eerste Divisie. Hij ligt nu al weer aardig op koers om dat aantal te overtreffen. ,,Het gaat inderdaad lekker, maar dat is geen doel op zich hoor”, glimlacht de aanwinst van City.

,,Natuurlijk is het lekker om mijn goaltjes mee te pikken, maar ik ben geen spits die leeft van doelpunten. Voor mij is het belangrijkste om een bijdrage aan de teamprestatie te leveren. Met elkaar willen we zo hoog mogelijk eindigen. Daarbij helpt het wel dat we veel trainen op spelhervattingen. In het hedendaagse voetbal is dat een belangrijk wapen geworden. We hebben best wat lengte in de ploeg en ook ik kan aardig koppen.”

Vanavond wacht het treffen met MVV. ,,Een club waar we in de voorbereiding ook tegen hebben gespeeld. Ik denk dat beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd zijn. Voor ons is dit een heel belangrijk duel. Met volgende week opnieuw een thuiswedstrijd voor de boeg (Jong FC Utrecht red.), kunnen we immers een mooie reeks neerzetten.”

Tickets voor het duel met MVV bestel je nog door hier te klikken.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

7 september 2018

Deel dit artikel: