Duel met MVV duurt voor City net te lang: 2-2

Almere City FC mocht vrijdagavond even ruiken aan de eerste driepunter in eigen huis, maar het competitieduel met MVV duurde voor de ploeg van trainer Michele Santoni net iets te lang. In de 88ste minuut ging het mis en zorgde Pieter Nys , die nota bene de 2-1 in eigen doel werkte, voor de 2-2 eindstand. Daarmee zorgde hij voor het nodige chagrijn bij de Almeerders.

,,Ik sta hier met niet zo'n best gevoel", sprak Santoni na afloop. ,,We hebben de taken vandaag niet uitgevoerd zoals we vooraf hadden afgesproken. Dat resulteerde in veel onnodig balverlies. Een overwinning zou niet helemaal verdiend zijn geweest, maar als je vlak voor tijd nog voor staat wil je de zege uit het vuur slepen. Ik vind het vooral jammer dat we tactisch niet voldoende grip hadden om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Er was wel een fase waarin wij duidelijk de dominante partij waren, maar die fase wil je dan ook doortrekken en dat lukte niet."

Anthony van der Hurk zorgde vrijdagavond als eerst voor schrik in het Yanmar Stadion. De aanvaller van de gasten probeerde vanuit de draai City-doelman Timo Plattel te verrassen. Met een prima redding wist de goalie zijn poging onschadelijk te maken.

Het was vanuit Almeers-perspectief een lastige wedstrijd, want de ploeg van Santoni combineerde af en toe bijzonder fraai, maar de laatste pass was te vaak net niet goed genoeg. Daardoor had de MVV-goalie in eerste instantie een rustige avond. ,,We waren zo ongelukkig aan de bal, dat we niet eens tijd hadden om kansen te creëren", baalde Santoni. ,,Daarnaast waren we in veel duels steeds net te laat, waardoor we er ook niet in slaagden om goed druk te zetten. Over de inzet van die jongens ben ik heel tevreden, maar we moeten ons kwalitatief nog verbeteren."

Na 26 minuten bracht Anthony van den Hurk de openingstreffer op het scorebord. De MVV’er lepelde de bal op fraaie wijze over sluitpost Plattel. Nauwelijks bekomen van de schrik gaf Andreias Calcan het enige juiste antwoord. De vleugelaanvaller zorgde binnen dertig seconden voor de gelijkmaker. Met een snoeihard schot tekende hij voor de 1-1 tussenstand.

Pieter Nys eiste in de tweede helft de hoofdrol voor zich op. De speler van MVV zag eerst de bal vanuit een hoekschop via zijn lichaam in zijn eigen doel belanden, maar in de slotfase nam hij sportieve revanche door koppend de 2-2 op het scorebord te brengen.

Door die late treffer wacht Almere City FC nog op de eerste thuiszege van het seizoen 2018-2019. Uit wisten de Almeerders wel al twee keer te winnen. Jong AZ en FC Eindhoven werden in eigen huis verslagen. Daardoor staan de Almeerders op zeven punten na vier duels. Volgende week komt Jong FC Utrecht op bezoek in het Yanmar Stadion.

 

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

7 september 2018

Deel dit artikel: