'Na Jong Utrecht moeten we op tien punten staan'

Gretige koppen op de training bij Almere City FC. Spelers en technische staf zijn erop gebrand om vanavond de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken. Met Jong FC Utrecht als tegenstander. ,,Dit weekend moeten we op tien punten staan”, is Tim Receveur stellig.

Met minder dan een zege neemt de aanvoerder geen genoegen. Het credo van Almere City FC is dit seizoen om mee te draaien in de top van de Eerste Divisie en dan moet dit soort wedstrijden worden gewonnen. De teleurstelling was dan ook groot bij de spelers toen tegen MVV slechts een punt werd veroverd.

Inmiddels heeft dat vervelende gevoel plaats gemaakt voor een nieuwe dosis strijdlust.  ,,Het doel voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht is duidelijk: winnen en de zure nasmaak wegspoelen. Wanneer we daarin slagen staan we op tien punten en blijf je aanhaken bij de bovenste ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Dan is de seizoenstart oke, al blijf ik erbij dat we nu al enkele punten meer hadden moeten hebben”, aldus Receveur.

Ook het thuispubliek verdient het om beloond te worden met drie punten. De Almeerders weten namelijk steeds vaker de weg naar het Yanmar Stadion te vinden. De publiekstribunes zijn bij het aanbreken van de competitie bezet door meer dan 1000 seizoenkaarthouders en elke competitiewedstrijd kwam tot nu toe een tweevoud daarvan binnen de stadionpoorten. Almere City FC hoopt dit seizoen eindelijk door de barrière van 2.000 toeschouwers per wedstrijd te breken om zo de volgende stap in de ontwikkeling van de jongste bvo van Nederland te maken.  

De eerstvolgende mogelijkheid om de punten te oogsten is vanavond, met Jong FC Utrecht dus als opponent. In de eerste weken van het seizoen zijn de resultaten van die ploeg wisselvallig. De Domstedelingen openden het seizoen met een ruime 5-0 nederlaag tegen lijstaanvoerder Go Ahead Eagles. Een week later werd diep in blessuretijd met 2-1 verloren van NEC Nijmegen en in de derde speelronde ging Telstar met de punten aan de haal (2-0). Afgelopen vrijdag werd Jong PSV echter met 3-2 verslagen door de ploeg van trainer Robin Pronk.

Aanvaller Nick Venema was met twee goals van grote waarde voor de beloften uit Utrecht. De opponent uit het midden van Nederland is geen onbekende voor City. In de voorbereiding stonden beide ploegen op trainingscomplex Zoudenbalch ook al tegenover elkaar. Destijds wonnen de Almeerders met 1-2. Het is aan trainer Michele Santoni en zijn mannen om dat kunstje vanavond te herhalen. Tickets voor het duel met Jong FC Utrecht bestel je door hier te klikken.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

14 september 2018

Deel dit artikel: