Beste seizoenstart ooit na overwinning op Jong FC Utrecht

Almere City FC beleeft de beste seizoenstart uit haar historie. Door de 3-1 overwinning op Jong FC Utrecht vrijdagavond staat de ploeg van trainer Michele Santoni na vijf wedstrijden op tien punten. Nooit eerder kwamen de Almeerders zo sterk uit de startblokken. ,,Dat is mooi, maar dit is pas het begin. Voor ons gaat het nu pas echt beginnen”, aldus Santoni.

De doelpunten waren vrijdagavond om in te lijsten. Edoardo Soleri, die een basisplaats kreeg van Santoni, liet in de eerste helft zijn klasse zien. Al na vier minuten was hij dichtbij een treffer, maar zijn kopbal spatte uiteen op de binnenkant van de paal. Een kwartier later was het wel raak. Na een splijtende pass van Damon Mirani zag de Italiaanse aanvaller dat doelman Thijmen Nijhuis te ver voor zijn goal stond. Op schitterende wijze stiftte hij de bal over de kansloze doelman heen. Een treffer om in te lijsten.

In de 36ste minuut kreeg James Efmorfidis het publiek opnieuw op de banken. Uit een afgeslagen hoekschop daalde de bal van grote hoogte neer in de zestien. Efmorfidis twijfelde geen moment en nam het leder direct op de slof. Met volle vaart plofte de bal achter de kansloze Nijhuis. En dus werd het ‘Laat de zon in je hart’ weer uit volle borst meegezongen door de Almeerse fans.

Met iets meer geluk had de voorsprong bij rust al groter kunnen zijn, maar de paal en een paar goede reddingen van Nijhuis voorkwamen erger leed voor Jong FC Utrecht. Toen Nick Venema na een uur spelen uit een rommelige hoekschop de 2-1 op het scorebord bracht, baalden de bijna 1850 fans dan ook dat de thuisploeg de wedstrijd niet eerder in het slot had gegooid.

De Almeerders slaagden er niet meer in om het niveau van de eerste helft te halen, maar kwamen gelukkig ook niet meer in de problemen. In de extra tijd zorgde de net ingevallen Ricardo Kip nog voor de 3-1, waarmee de buit definitief werd binnengehaald.

Door de zege is Almere City FC opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst en bezet het de tweede plek in de periode. Volgende week gaat de equipe van Santoni op bezoek bij FC Den Bosch.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

14 september 2018

Deel dit artikel: