Kraker tegen het NEC van Jack de Gier

Een kraker in de polder. Dat is het duel van vrijdagavond tussen Almere City FC en NEC Nijmegen. Twee ploegen die uitstekend zijn begonnen aan het seizoen en niet veel voor elkaar onder doen. Met de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie binnen handbereik, kunnen beide clubs een greep doen naar de macht.

NEC staat sinds deze zomer onder leiding van Jack de Gier, de oefenmeester die onze club afgelopen seizoen naar de finale van de play-offs om promotie coachte. Een mooi weerzien dus met de succescoach, onder het motto ‘Jack is Back’. Zodra het eerste fluitsignaal heeft geklonken telt het sentiment echter niet meer. Dan wordt er gewoon gestreden om de overwinning.

De Nijmegenaren hebben in de eerste zeven wedstrijden 15 punten verzameld en zijn daarmee terug te vinden op de vijfde plaats van de ranglijst. De verschillen in de top van de Eerste Divisie zijn echter nog minimaal. Zo is Almere City FC, met één punt meer, momenteel de gedeelde koploper. Op basis van het doelsaldo moeten de Almeerders alleen Go Ahead Eagles voor zich dulden. In de weet dat die ploeg het vrijdagavond opneemt tegen Sparta Rotterdam – een andere kraker – is de vraag hoe de stand er om 21.45 uur uitziet.

Bij de tegenstander uit Gelderland treffen we enkele bekende gezichten aan. Tom Overtoom en Josef Kvída maakten deze zomer de overstap van het Yanmar Stadion naar De Goffert, terwijl Sven Braken dat een seizoen eerder al deed. De 25-jarige spits moet in de gaten gehouden worden, want hij vond deze voetbaljaargang al zes keer het net.

Afgelopen seizoen was Almere City FC in eigen huis met 3-2 te sterk voor NEC. De Nijmegenaren zijn echter ook goed op stoom, al bleef de ploeg vorige week steken op een 1-1 gelijkspel tegen koploper Go Ahead Eagles. Gezien het feit dat NEC dit seizoen al meermaals in blessuretijd scoorde is het belangrijk voor City om tot het laatste fluitsignaal scherp te blijven.

Met een overwinning doen de Almeerders immers niet alleen goede zaken voor de positie op de reguliere ranglijst, maar dan blijft de equipe van trainer Michele Santoni ook volop meestrijden om de eerste periodetitel. Momenteel gaat City aan kop in dat klassement. Met wedstrijden tegen FC Volendam (uit), Go Ahead Eagles (thuis) en FC Twente (uit) voor de boeg, wacht echter wel een zware reeks. ,,Al die duels zijn ontzettend belangrijk, want uiteraard willen we deze prijs ook graag winnen”, aldus Santoni.

De laatste kaarten voor de kraker tegen NEC bestel je hier.

Foto: Trainer Michele Santoni - hier samen met de fans - maakt zich met zijn ploeg op voor de kraker tegen NEC; Ron Baltus, www.sportshots.pro

4 oktober 2018

Deel dit artikel: