De cijfers achter City: zware kluif op het Kasteel

Vrijdagavond wacht de volgende lastige uitwedstrijd voor Almere City FC. We gaan immers op bezoek op Het Kasteel om de strijd aan te gaan met Sparta Rotterdam. Zoals iedere speelronde voorziet Remiqz ons van de nodige statistieken over het aanstaande duel. De cijfers laten zien dat ons een zware kluif staat te wachten op Het Kasteel.

Head to Head
Sparta Rotterdam is de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie en heeft een Eredivisiewaardig verleden. Dat is terug te zien in de afgelopen tien wedstrijden waarin Ally het opnam tegen de Spartanen. Van deze wedstrijden werden er slechts drie in het voordeel van Almere City FC beslist, werd er eenmaal gelijkgespeeld en liefst zes keer wisten de Rotterdammers drie punten te pakken. Met name in de eerste helft valt er nog behoorlijke winst te behalen: in de afgelopen zeven onderlinge confrontaties scoorde Almere City FC niet in de eerste helft. In de tweede helft waren we een stuk succesvoller met doelpunten in zes van de laatste zeven wedstrijden.

Player to watch van Sparta Rotterdam
Henk Fraser beschikt bij Sparta over een selectie met enkele zeer gelouterde spelers die al veel wedstrijden in de Eredivisie hebben gespeeld. Eén van die spelers is spits Lars Veldwijk, die met zijn dertien goals in zestien wedstrijden een behoorlijk aandeel heeft in het succes van Sparta.

Opvallend is dat de Zuid-Afrikaan niet afhankelijk is van de aanvoer van één teamgenoot, want drie keer kwam de assist van Thomas Verhaar, drie keer van Halil Dervişoğlu en de overige keren telkens van een iemand anders. Ook in termen van de Global Player Index is de spits een belangrijke spil in de selectie van de Rotterdammers, met een huidige score van 1434.

Geen onneembare vesting
Al met al belooft de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam een flinke uitdaging te worden voor de mannen van Michele Santoni. Maar natuurlijk is Het Kasteel geen onneembare vesting. Hoewel Sparta zeven van de acht thuiswedstrijden dit seizoen in winst om wisten te zetten, lukte dit in de laatste wedstrijd tegen Jong PSV niet (0-0).

Bovendien hebben we ervaring met winnen op Het Kasteel. Op 15 maart 2014 wisten we onder leiding van toenmalig hoofdtrainer Fred Grim de drie punten mee terug naar Flevoland te nemen dankzij een treffer in blessuretijd. Met Ricardo Kip, toenmalig doelpuntenmaker, Jergé Hoefdraad en Tim Receveur beschikken we morgen over drie spelers die toen in de basis stonden en weten wat er nodig is om Sparta in Rotterdam te verslaan!

Analyse van Remiqz (https://www.remiqz.com/)

6 december 2018

Deel dit artikel: