Piepjong Almere City FC verliest van BVV Barendrecht

Een piepjong beloftenteam van Almere City FC heeft vandaag (zaterdag) nipt verloren van directe concurrent BVV Barendrecht: 1-0. Door de overwinning komen de Barendrechters nu op gelijke hoogte op de ranglijst met het team van Ivar van Dinteren.

Jong Almere City FC trad onder de rook van Rotterdam aan zonder de creatieve Anwar Bensabouh en de verdedigende power van Radinio Balker en Ruggero Mannes. Het drietal zit morgen bij de wedstrijdselectie van Almere City, wanneer het aantreedt tegen FC Volendam.

Ondanks het gemis van het drietal kwam City in de eerste helft in Barendrecht goed voor de dag. Het creëerde zelf kans op kans en hield de rijen achterin keurig gesloten. Omdat Almere City FC onnauwkeurig was in de afronding, zochten de teams de kleedkamer op met een 0-0 stand. Tarik Evre had hier tien minuten voor de theepauze iets aan kunnen doen, maar zijn kopkans voor open doel ging via de eigen schouder langszij.

Na rust lag de 1-0 al snel in het netje. Zoals zo vaker dit seizoen was een dood spelmoment debet aan de achterstand. Een vrije trap verdween eerst nog in de muur, maar werd in de rebound keihard langs keeper Stijn Keller gekegeld.

Jong Almere City FC was niet bij machte om de tweede helft nog veel weerstand te bieden. Ondanks een slotoffensiefje hield de thuisploeg makkelijk stand. In de slotminuten verzuimde het zelfs de voorsprong te verdubbelen.

Volgende week speelt Jong Almere City FC tegen AFC. Deze wedstrijd in het Yanmar Stadion is verschoven naar zondagmiddag.
 

12 januari 2019

Deel dit artikel: